Xploring Wisemotes genomineerd

Home/Nieuws/Xploring Wisemotes genomineerd

Xploring Wisemotes genomineerd

Brightwork is met Ingu Solutions (Canada) genomineerd voor de SPLASH Innovation competion finale, die gehouden wordt tijdens de Porto Water Innovation week op 27 september 2017. De nominatie is voor de introductie van de Xploring Wisemotes, een nieuwe inspectie tool in de water industrie.

Brightwork introduceert samen met Ingu Solutions (Canada) een nieuwe monitoringstool voor inspecties in waterzuiveringssystemen, transportleidingen en reservoirs. De tool is dus met name interessant voor waterschappen en drinkwaterleidingbedrijven.
Xploring WiseMotes zijn robuste, kleine mobiele sensors, ter grootte van een golfbal, waarmee het gedrag van vloeistoffen in leidingen, reservoirs en zelfs open wateren kan worden gevolgd.
Het is vaak lastig om een goede indruk te krijgen van de condities en de lay-out van (ondergronds) leidingwerk. Daarnaast is het vaststellen hoe vloeistoffen zich gedragen in bijvoorbeeld mengtanks en reservoirs niet eenvoudig. Met de “golfballetjes” kan de acceleratie, rotatie, druk, temperatuur en magnetisch veld gevolgd worden. Het gewicht van de balletjes kan bovendien worden aangepast aan de vloeistof.
Met de inzet van Xploring Wisemotes kan de status van bestaande systemen beter in kaart worden gebracht, nieuwe systemen beter worden ontworpen en kan bovendien een waardevolle bijdrage worden geleverd aan het valideren van (CFD) modellen.

XploringWisemotes

    nl_NLNederlands