Fractioneringsanalyse van influent vergroot inzicht in prestaties fijnzeefinstallaties

Home/Nieuws/Fractioneringsanalyse van influent vergroot inzicht in prestaties fijnzeefinstallaties

Fractioneringsanalyse van influent vergroot inzicht in prestaties fijnzeefinstallaties

Brightwork monitort in opdracht van Stowa de prestaties van de fijnzeefinstallaties op RWZI Beemster en Aarle-Rixtel. Opmerkelijke verschillen in de verwijdering van onopgeloste bestanddelen tussen beide installaties hebben geleid tot de ontwikkeling van een nieuwe fractioneringsanalyse, die door Brightwork commercieel wordt aangeboden.
De analyse op een influentmonster is erop gericht om inzicht te krijgen in de verdeling van de deeltjesgrootte (fractionering) en per fractie zowel onopgeloste bestanddelen als cellulose te bepalen. Voor de cellulose bepaling wordt de methode toegepast van de RUG, die eerder is ontwikkeld tijdens het onderzoek naar Cellulose Assisted Dewatering of Sludge (CADoS) op de RWZI Ulrum (waarbij Brightwork een van de uitvoerende partners was). In dat onderzoek is ook onderzoek gedaan naar de deeltjesgrootte van onopgeloste bestanddelen in het influent middels fractionering met een zeefkolom.

nl_NLNederlands