BW Products en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

Home/Nieuws/BW Products en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

BW Products en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

PERSBERICHT

Sneek/Noordwijk, 15 maart 2019

BW Products en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

Opgeteld hebben ze een jarenlange kennis op het gebied van scheidingstechnologie in het algemeen en met continue zandfiltratie in het bijzonder. Daarom hebben BW Products en Nordic Water besloten om begin 2019 een samenwerking aan te gaan. Beide partijen krijgen hiermee toegang tot elkaars producten. Doel is klanten op deze wijze sneller en beter totaaloplossingen te bieden.

Beide partners merken nu al dat de samenwerking tot veel synergie leidt. Op het gebied van projecten, onderzoek en productontwikkeling is dat in het voordeel van de gezamenlijke klantenkring. Een voorbeeld is het verwijderen van medicijnresten uit water. Een actueel probleem, waar de wereld om oplossingen vraagt. De reeds aanwezige kennis bij BW Products en Nordic Water met zogenaamde ‘nageschakelde continue filtratie installaties’ kan bij de komende onderzoekstrajecten op dit gebied optimaal worden benut. Eén van de onderzoeken start binnenkort op de demo-site van de WaterCampus op RWZI Leeuwarden.

Hans Wouters van BW Products en Ronald Piepers van Nordic Water Benelux zijn verheugd over de samenwerking. “Onze gezamenlijk kennis is enorm, dus voor de klanten is het goed nieuws”, aldus Hans. Ronald vult aan: “Voor BW Products betekent het ook dat ze een zeer volwassen partner krijgen, met veel kennis, een enorm netwerk in Europa en uitzonderlijk goed als het gaat om sales en service. Tevens kunnen beide partijen elkaar bijstaan in het ontwikkelen en bedenken van oplossingen”.

BW Products brengt sinds 2017 de Sand-Cycle technologie op de markt (www.sand-cycle.com). Sand-Cycle is  ontwikkeld om continue zandfilters optimaal te monitoren en het zuiveringsproces te optimaliseren. De technologie komt nu beschikbaar voor Nordic Water en kan worden geïmplementeerd in bestaande en nieuwe installaties.

Op de AquaNL vakbeurs (19, 20, 21 maart, Gorinchem) zullen beide partijen via een gezamenlijk persmoment uiting geven aan de samenwerking. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om dit moment bij te wonen op woensdag 20 maart, tussen 12:30 en 13:00, op de Aqua Lounge van de Water Alliance.

De samenwerking zal ook op twee verschillende plaatsen op de beursvloer tot uiting komen: Nordic Water toont de Sand-Cycle demo in haar stand (standnr. B.103) en BW Products laat haar nieuwste innovaties zien op de Innovatiestraat (standnr. I.118D.).

Meer informatie over dit persbericht kunt u krijgen bij:

Hans Wouters
BW Products BV
+31 515 79 65 50 / + 31 650 74 85 73

http://www.bwproducts.nl/

Ronald Piepers
Nordic Water Benelux BV
+ 31 71 763 06 21 / +31 6 230 550 96

www.nordicwater.com

nl_NLNederlands