Brightwork doet met Sand-Cycle mee aan Export Carrousel XII

Home/Nieuws/Brightwork doet met Sand-Cycle mee aan Export Carrousel XII

Brightwork doet met Sand-Cycle mee aan Export Carrousel XII

Brightwork B.V. heeft de ambitie om wereldwijd haar Sand-Cycle technologie onder de aandacht te brengen. Daarom vergrootte Brightwork eerder dit jaar haar reikwijdte binnen Europa door een samenwerking met Nordic Water aan te gaan.

Export Carrousel XII
Voor de mogelijkheden buiten Europa, gaat het bedrijf nu de expertise van het project Export Carrousel benutten. Met andere woorden: Brightwork doet met Sand-Cycle mee aan Export Carrousel XII. Tijdens deze 12e editie zal Brightwork met een groep internationale studenten van NHL Stenden Hogeschool een half jaar lang samenwerken. Gezamenlijk zullen ze de markt voor Sand-Cycle in Zuidoost-Azië verkennen. De keuze voor Zuidoost-Azië is vooral gebaseerd op het aantal continue zandfilters dat door de jaren heen gerealiseerd is in dit werelddeel.

Kick-off
Tijdens de 1e week van het nieuwe (hoge)schooljaar 2019-2020, vond de kick-off van de 12e editie van de Export Carrousel plaats in de Kanselarij in Leeuwarden. Deze startbijeenkomst stond in het teken van kennismaken. Via presentaties en rond-de-tafel-gesprekken zijn de verschillende bedrijven en groepen studenten aan elkaar voorgesteld.

Exportvraag
Hans Wouters was namens Brightwork aanwezig om het product Sand-Cycle en de bijbehorende exportvraag verder toe te lichten aan de groep studenten. De groep studenten zal de komende maanden bijvoorbeeld een marktverkenning uitvoeren. Het verwachte eindresultaat betreft een praktisch exportplan. Ze worden hierbij onder andere ondersteund door docenten van NHL Stenden Hogeschool, externe adviseurs en medewerkers van Brightwork.

Het project Export Carrousel vormt voor de studenten hun specialisatie minor International Business aan de NHL Stenden Hogeschool. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Fryslân.

nl_NLNederlands