Brightwork & Fabiton ontwikkelen EcoBlue filter

Home/Nieuws/Brightwork & Fabiton ontwikkelen EcoBlue filter

Brightwork & Fabiton ontwikkelen EcoBlue filter

Brightwork en Fabiton ontwikkelen gezamenlijk het innovatieve EcoBlue filter. Gezamenlijk lanceren ze nu dit nieuwe product.

Continue zandfiltratie met grote capaciteit

De afgelopen jaren groeit wereldwijd de vraag naar compacte en modulaire (afval)waterzuiveringsoplossingen. Het EcoBlue filter vormt een antwoord op deze behoefte, aangezien het filter volledig bestaat uit prefab onderdelen welke snel te assembleren zijn in een werkende installatie op locatie.

Het EcoBlue filter is ontwikkeld op basis van het bekende continue zandfiltratie principe. Door meerdere filter cellen te combineren tot één betonnen unit, kunnen hoge debieten tot 500 m3/h behandeld worden.

Voordelen van het EcoBlue filter

Hans wouters, CEO van Brightwork, beschrijft de voordelen als volgt:

“De voordelen zijn lagere constructiekosten, kortere bouwtijd, optimale filter performance, kleinere carbon footprint en superieure contructiekwaliteit. Onze samenwerking combineert Brightwork haar proceskennis met Fabiton haar expertise in prefabbeton. Het is een ideale match.”

Sand-Cycle

Bovendien is het EcoBlue filter geschikt voor de Sand-Cycle remote monitoring & control tool. Deze tool is door Brightwork ontwikkeld op basis van RFID-technologie. Hiermee kan op afstand het filter gemonitord en beheerd worden met als gevolg optimale filter performance en dus een vermindering in operationele kosten. Verschillende toepassingen zijn mogelijk zoals de verwijdering van nutriënten uit afvalwater, oppervlaktewaterbehandeling en proceswater hergebruik.

Voor meer informatie, neem contact op met Hans Wouters, CEO of Brightwork B.V. via of +31 515 79 65 50

Brightwork & Fabiton ontwikkelen EcoBlue filter
Brightwork en Fabiton ontwikkelen het EcoBlue filter. Bovenstaande figuur bevat een artist impression van het EcoBlue filter: een compact en modulair continue zandfiltratie systeem geschikt voor (afval)waterbehandeling en water hergebruik.

nl_NLNederlands