Vacature R&D Engineer

Home/Vacature R&D Engineer

Brightwork helpt waterschappen, drinkwaterleidingbedrijven en industrieën bij de productie van drink- en proceswater, hergebruik van water en de zuivering van afvalwater door de inzet van onze specifieke kennis, producten en technologieën. Met als doel het halen van de bedrijfs- en milieudoelstellingen van onze opdrachtgevers. Met onze bijdrage willen we de processen optimaal laten functioneren en invulling geven aan een duurzame leefomgeving.

Om onze onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten goed te kunnen blijven uitvoeren, zoeken we een R&D Engineer.

Bij Brightwork zijn we in staat om complexe vraagstukken van onze klanten op het gebied van water- en afvalwaterzuiveringstechnieken te vertalen in praktische oplossingen, die werken. Dat maakt ons uniek en daar ontlenen we ons bestaansrecht aan. Een heel belangrijk onderdeel van onze kracht is de voortdurende aandacht voor onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe zuiveringstechnische installaties. Om dat goed in te vullen vormt een R&D engineer, die het praktische onderzoek uitvoert een belangrijke schakel.

Wat bieden we?

  • De mogelijkheid om je (technische) kennis en kunde in te zetten bij de ontwikkeling van onze nieuwe technologieën, die we uitgebreid testen op volle schaalgrootte.
  • Een competitief salaris en secondaire arbeidsvoorwaarden.
  • Professionele ontwikkeling door middel van trainingen en opleidingen, die goed aansluiten bij jouw mogelijkheden en behoeftes.
  • Onderdeel van een klein professioneel team van experts, die uitstekend met elkaar samenwerken en een mentaliteit van aanpakken en doorzetten hebben.

Hoe solliciteer je? 

Stuur ons je CV en een begeleidende brief met je persoonlijke motivatie per email aan Annette Kramer (). Diegenen, die geselecteerd worden voor een interview, zullen worden uitgenodigd. Wij sluiten deze vacature zodra we voldoende kandidaten hebben geselecteerd.   

Welke kansen bieden we?

De R&D engineer zorgt ervoor dat het onderzoek naar een nieuw zuiveringsconcept handen en voeten krijgt door het systematisch en consistent uitvoeren van een onderzoeksprogramma. Het onderzoek vindt over het algemeen plaats aan een grootschalige installatie. De R&D engineer heeft daarbij oog voor de praktische aspecten van het onderzoek en bedenkt daarvoor werkbare oplossingen. Naast het praktische onderzoekswerk vragen we de R&D engineer ook om installaties voor onze opdrachtgevers op te starten, te optimaliseren en trainingen te verzorgen. De R&D engineer draagt hiermee in belangrijke mate bij aan het succes van onze innovaties.

Het groeipotentieel is groot: we werken samen met steeds meer (internationale) partners, die onze oplossingen integreren in hun projecten.

Wat verwachten we van jou?

We verwachten van jou dat je in staat bent op een prettige en constructieve manier samen te werken met je collega’s en je technische en inhoudelijke kennis en kunde ten volle benut voor onze R&D activiteiten. We verwachten van je dat je flexibel bent in de uitvoering van je taken en kritisch naar collega’s en opdrachtgevers om het beste resultaat te bereiken. Op het vlak van veiligheid, gezondheid en milieu willen we een goed voorbeeld stellen.     

We verwachten een relevante (technische) HBO achtergrond, goede sociale en communicatieve vaardigheden. Je kunt je goed uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal.

nl_NLNederlands