Problemen oplossen bij renovaties en retrofits

Problemen oplossen

Onze knowhow en expertise op het gebied van processen stelt ons in staat veldonderzoeken uit te voeren om afwijkingen op te sporen en manieren te vinden om bestaande water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties te verbeteren. Als onderdeel van de herstelwerkzaamheden zijn wij in staat componenten te corrigeren, op te knappen of te vervangen. Wij houden regelmatig reserveonderdelen op voorraad. Wij leveren onze diensten graag aan u op een manier die voor u het beste werkt.

Problemen oplossen

Verbouwingen

Renovatie van bestaande activa, na het uitvoeren van een veldonderzoek om de huidige operationele modus te diagnosticeren. 

Renovaties omvatten de volledige revisie van de onderdelen van de installatie en de vervanging van alle slecht functionerende onderdelen.

Retrofits en reserve onderdelen

Vervanging van reserveonderdelen, optimalisering van de werking van de installatie en risicobeoordelingen. Het verhelpen van eventuele storingen in de werking van componenten of controlemechanismen van de zuiveringsinstallatie. Om de exploitanten te helpen de activa zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Toezicht en controle

Onderhoud op afstand van de zuiveringsinstallatie om snel anomalieën op te sporen en operators te helpen bij het oplossen van eventuele storingen. Controlestrategieën om de prestaties van de installatie te optimaliseren en risico's van overbelasting van de behandelingscomponenten te voorkomen. 

EWWM 2021

Hoe werkt het?

Bewegend bed (bio)filtratie is een vorm van filtratie met korrelvormige media die gebaseerd is op een ononderbroken filterwerking. Gezeefd filterzand wordt meestal gebruikt als het filtermateriaal. 

Het filter wordt continu gereinigd terwijl het in bedrijf is, zodat het proces 24/7 beschikbaar is. Het zand wordt met behulp van een airlift van de onderzijde van de filtertank naar de wasinrichting bovenin het filter getransporteerd. In de wasser wordt het zand gescheiden van de verontreinigingen. Schoon zand valt terug op het filterbed, terwijl een geconcentreerde waswaterstroom wordt afgevoerd. 

Modulair ontwerp

Filters zijn ontworpen in modulaire systemen en kunnen worden toegepast in een breed capaciteitsbereik. Standaardfilters zijn verkrijgbaar vanaf een capaciteit van 4 m3/h tot een capaciteit van 4.000 3/h.

Enkelvoudige stand-alone units zijn meestal gebouwd in roestvrij staal of met glasvezel versterkte kunststof. Voor grote filterinstallaties, meestal vanaf 1.000 3/h, worden rechthoekige en ronde betonnen eenheden gebruikt.

Services

Veldonderzoeken

Veldonderzoeken, uitgevoerd door onze ervaren procesingenieurs. Om een diagnose te stellen van de bestaande prestaties van de installatie, de beladingsgraad, de besturingsfilosofieën en de mechanische status van de onderdelen van de installatie. De resultaten van het onderzoek worden gerapporteerd met een duidelijk plan van aanpak voor de follow-up.

Onderdelen

Wij kunnen alle relevante (reserve-)onderdelen voor uw zuiveringsinstallatie leveren. Wij kunnen deze onderdelen leveren en vervangen en de installatie in bedrijf stellen voor de oplevering. 

De meest vitale reserveonderdelen voor verschillende continufiltermerken zijn uit voorraad leverbaar of binnen een korte leveringstermijn.

Opleiding

Wij bieden onze klanten speciale on-the-job training diensten aan om de know-how te vergroten en probleemoplossingsstrategieën uit te leggen. Door het bewustzijn van het operationele personeel te vergroten dragen wij bij tot een betere werking van de waterbehandelingsinstallatie en geven wij de operatoren de kans om hun kostbare tijd op de best mogelijke manier te besteden. 

Toezicht en ondersteuning op lange termijn

Wij bieden onze klanten instrumenten voor bewaking op afstand ter ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden. Door actief gebruik te maken van onze expertise zullen de operatoren voordeel halen uit onze feedback. Dit zal leiden tot een meer pro-actieve benadering van de waterbehandelingsinstallatie. Uiteindelijk zal dit bijdragen tot een hogere uptime en meer consistente prestaties van de installatie. 

Testimonials

Wij werken graag samen met onze cliënten om hun doelstellingen te bereiken.
En we stellen hun feedback zeer op prijs!

Wij exploiteren een grote tertiaire filterinstallatie bestaande uit 24 filtercellen om stikstof en fosfaat te verwijderen vóór de lozing van het effluent. De installatie is sinds 2009 in bedrijf, en in het begin hebben we geprobeerd de filters te controleren met behulp van een ultrasoon meetinstrument voor zandcirculatie. Dit werkte niet. Nadat Brightwork in 2016 Sand-Cycle implementeerde, bleek dit zeer nuttig te zijn in onze dagelijkse werkzaamheden. We zijn erin geslaagd om de filters op de meest optimale manier te bedienen en we zijn erg blij met het gebruik van zo'n krachtige tool.

Jan Boonstra

Plant operator
Wetterskip Fryslân
WwTW Franeker

Onze beide afvalwaterzuiveringsinstallaties Wijlre en Simpelveld maken gebruik van tertiaire continue zandfilters om vaste stoffen, stikstof en fosfor te verwijderen. Op deze manier slagen we erin om effluent van goede kwaliteit te lozen op onze oppervlaktewateren. Met de Sand-Cycle tool van Brightwork, die bij beide installaties is geïnstalleerd, hebben we onze tertiaire zandfilters beter onder controle, waardoor we pro-actief kunnen reageren bij eventuele problemen. Het draagt zeker bij aan een soepele dagelijkse werking, terwijl we een goede kwaliteit effluent lozen .

Saskia Hanneman

Innovatiemanager
Waterschapsbedrijf Limburg
AWZI's Wijlre en Simpelveld

Contact Brightwork

Wij staan altijd open voor vragen en suggesties. Neem gerust contact met ons op als u een bepaalde vraag, opmerking of verzoek hebt.