Projecten

Projecten

Brightwork biedt een reeks in hoge mate gestandaardiseerde en bewezen producten voor water- en afvalwaterbehandeling. Ons portfolio bestaat uit modulaire continue zandfilters, coagulatie, flocculatie, lamellenbezinkers, schijf- en doekfiltratie en specifieke monitoring- en controle-instrumenten, zoals Sand-Cycle voor continue zandfilters. Deze producten zijn ontwikkeld voor gebruik in diverse waterbehandelingsinstallaties, zowel voor de verwijdering van vaste stoffen als voor biologische omzettingsprocessen.

Wij bieden ook diensten aan voor modernisering en renovatie, reserveonderdelen, verhuur en locatieonderzoeken.

Onze activiteiten worden uitgevoerd volgens de hoogste normen en VCA geregistreerd

Efteling water foto

Hergebruik van effluent P-verwijdering

Het populaire themapark Efteling in Kaatsheuvel (Nederland) startte een droogtepreventieprogramma om de totale hoeveelheid onttrokken grondwater voor het voeden van de talrijke watervijvers in het park te verminderen. Bijzondere aandacht werd besteed aan de verwijdering van fosfor op grote schaal tot niveaus onder 0,10 mg/l totaal P.


  Bypass-filtratie in koelwatersystemen

  Bypass (bio)filtratie in open recirculerende koelwatersystemen blijkt zeer effectief te zijn in het optimaliseren van de bedrijfsvoering. De besparingen hebben te maken met minder chemicaliënverbruik, hogere energieoverdracht, minder onderhoudskosten en een hogere verwachte economische levensduur van de warmtewisselaars.


   Bypass filtratie voorbeeld
   Bewegend Bed Filtratie

   Drinkwaterproductie met continu-filtratie

   Kleine tot middelgrote bewegend bed filtratie-eenheden voor de behandeling van oppervlaktewater zijn zeer effectief gebleken in geval van lage tot matige belasting met vaste stoffen. Bewegend bed filtratie wordt gebruikt in flocculatie filtratie mode om troebelheid, colloïdale en gesuspendeerde vaste stoffen en fosfor te verwijderen met een hoge verwijderingsefficiëntie.


    Moving Bed Polishing (Bio)filters voor N- en P-verwijdering, met behulp van zand-cyclus afstandsbediening

    Strengere effluentcriteria voor N en P hebben geleid tot de toegenomen toepassing van tertiaire bewegend bed biofilters. Als remedie is met succes een op de zandcyclus gebaseerd monitoring- en controlesysteem geïmplementeerd.


     Voorbeeld dashboard zandcyclus