Technologieën

Technologieën

Wij gebruiken onze technologieën om oplossingen samen te stellen die u helpen uw waterproblemen op te lossen. Ons portfolio bestaat uit een breed scala aan technologieën, ontwikkeld voor uiteenlopende toepassingen in afvalwaterbehandeling, oppervlaktewaterbehandeling, koelwaterbehandeling, grondwaterbehandeling en behandeling van waswater.

Continue zandfiltratie

Continu bewegend bed (bio-)filters worden gebruikt om zwevende deeltjes, fosfor, stikstof, BOD/COD, zware metalen en/of aromatische koolwaterstoffen te verwijderen. Er zijn toepassingen in afvalwaterbehandeling, oppervlaktewaterbehandeling, bypassfiltratie van koelwater, grondwaterbehandeling en waswaterbehandeling. Het proces heeft bewezen zeer betrouwbaar te zijn in een breed toepassingsgebied.

Lamellen bezinking

Lamellen bezinkers met platen opgesteld onder een hoek, worden gebruikt voor diverse bezinkingstoepassingen, zowel als primaire en secundaire bezinking. Met deze uitvoeringsvorm wordt een groot bezinkingsoppervlak gecreëerd op een kleine voetafdruk. De technologie kan worden gecombineerd met vooraf gecontroleerde coagulatie en flocculatie om een hoge bezinkingsprestatie te bereiken.

Monitoring en controle van zandfiltratie

Sand-Cycle is ontwikkeld voor continue zandfilters als een krachtig instrument voor bewaking en controle op afstand om de prestaties te verbeteren, de bedrijfskosten te verlagen én de dagelijkse werkzaamheden te vergemakkelijken. Sand-Cycle maakt gebruik van RFID-tags, die in het zandfilterbed worden ingebracht.

Ecoblue Filter

Een modulair cirkelvormig zandfilterontwerp, gebaseerd op de Verdygo-principes, resulteert in een continue filterreactor met een grote capaciteit per unit. Toepasbare filtermaterialen zijn filterzand en granulair actief kool.

Doekfiltratie

Doekfiltratie combineert de voordelen van disc filtratie en diepbed filtratie. Vaste stoffen worden ingevangen in het doek, zodat een vorm van diepte filtratie wordt gerealiseerd. De technologie kan worden gebruikt in water- en afvalwatertoepassingen voor het verwijderen van bijvoorbeeld vaste stoffen, fosfaat-vlokken en actieve poederkool.

Schijf- en trommelfiltratie

Disc en drumfilters zijn geschikt voor het verwijderen van vaste stoffen in zowel oppervlaktewater als afvalwater. De maaswijdte van de discs kan zo worden gekozen dat het juiste verwijderingsrendement wordt bereikt en de hydraulische capaciteit optimaal wordt benut. Door de geringe drukverliezen kan de technologie gemakkelijk in een bestaande zuiveringsinstallatie worden ingepast.

Aqua Assist en BioReactAD

Zowel Aqua Assist als BioReacAD zijn producten om de biologie in de afvalwaterbehandeling te verbeteren, zowel in de waterlijn als in de anaërobe vergisters. Het product bestaat uit korrelig materiaal op silica-basis, verrijkt met geselecteerd microbieel materiaal. Er wordt een geringere hoeveelheid actief slib en een hogere conversie in de AD-installatie bereikt, met als gevolg een hogere biogasproductie.

Coagulatie en flocculatie

Een goed coagulatieproces is van cruciaal belang voor de vorming van vlokken die kunnen worden afgescheiden door bezinking, flotatie, zand-, doek- of schijffiltratie. Een coagulatieontwerp dat gebruik maakt van een statische, hydraulische of mechanische menging, gebaseerd op de juiste energie-input, zal de juiste condities bereiken.

Granulair actief kool filtratie

GAC filtratie wordt op grote schaal gebruikt om een verscheidenheid aan componenten uit water te halen door adsorptie aan de actieve kool. Zowel statische GAC-filters als continu bewegende bed GAC-filters maken gebruik van de procedure. Het ontwerp is gebaseerd op een grondige kennis van de benodigde leegbed contacttijd, bed volumes, en filtratiesnelheden. Biologisch versterkte GAC-filtratie wordt gebruikt om de tijd te verlengen die nodig is voor het aanvullen van het GAC.

Beluchting en ontgassing

In grondwaterbehandelingssystemen is een geschikte beluchting van het ruwe water vereist om ijzer en mangaan efficiënt te verwijderen en om ammoniak-stikstof biologisch te kunnen omzetten in nitraat-stikstof. Cascadebeluchters worden gebruikt om een gemakkelijk te onderhouden en efficiënt procesonderdeel te implementeren.

Scelerisque eget eget nam sit neque.

Dolor, velit varius ut egestas odio. Orci malesuada facilisi fames urna. Ullamcorper interdum et nisl porta habitant.