Brightwork levert snel continue zandfilter in Wales

Continu zandfilter

Brightwork levert snel-continu zandfilter in wales

"Snelheid is van essentieel belang", met dat motto in het achterhoofd levert BW Products snel een continue zandfilter in Wales. Binnen enkele weken wordt deze filterinstallatie door Welsh Water in gebruik genomen. Op deze manier kan een urgent lozingsprobleem op één van haar rioolwaterzuiveringsinstallaties volledig worden opgelost.

Beantwoorden aan verzoeken van cliënten

"Steeds vaker krijgen wij vragen van onze klanten om een urgent probleem op te lossen. Wij komen dan zo snel mogelijk in actie om bestaande installaties aan te passen, maar ook om op zeer korte termijn complete (afval)waterzuiveringsinstallaties te leveren, zoals in dit geval", aldus Matthias Bosma, Marketing & Sales Engineer bij BW Products.

In de afgelopen jaren heeft BW Products geïnvesteerd in de uitbreiding van haar huurvloot van tijdelijke (afval)waterzuiveringsinstallaties. Door de inzet van één van de continue zandfilters die deel uitmaakt van de huurvloot, kan direct de nodige ondersteuning worden geboden.

Continue zandfilterinstallatie met Sand-Cycle

Nog voor het einde van dit jaar zal de continue zandfilterinstallatie worden geïnstalleerd en operationeel zijn in een kleine rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wales. Op die manier zal het effluent van deze installatie extra worden behandeld zodat het voldoet aan de strenge eisen voor lozingsvergunningen. De prestaties van de continue zandfilter zullen op de voet worden gevolgd door Sand-Cycle bewaking op afstand, die is gebaseerd op RFID-technologie. RFID-tags worden in het zandfilterbed aangebracht en volgen het gedrag van het filterzand.

Na het registreren van de tags, kan de Sand-Cycle tool biedt een online dashboard dat inzicht geeft in het real-time filterproces, waarbij bijvoorbeeld de huidige zandcirculatiesnelheden in een gemakkelijk te begrijpen grafiek worden weergegeven. Met behulp van deze tool kan de operator afwijkingen in een vroeger stadium zien en dienovereenkomstig handelen.

Levering & ondersteuning

"Met deze 'Supply & Support' spelen we in op een duidelijke behoefte in de markt", zegt Bosma. "Onze opdrachtgevers waarderen onze doelgerichtheid en creativiteit. Bovendien kunnen we met onze direct beschikbare installaties de daad bij het woord voegen. Ook voor tijdelijke oplossingen bieden wij behandeloplossingen op maat".

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp en er meer over wilt weten, neem dan contact met ons op