Bio-GAC technologie voor het verwijderen van medicijnresten

Bio-GAC technologie voor het verwijderen van medicijnresten

Tijdens de AquaNL beurs zijn de laatste resultaten gepresenteerd met betrekking tot de verwijdering van medicijnresten met onze biologisch verbeterde bewegend bed korrelige actieve kool filtratie (bio-GAC) technologie.

De technologie combineert adsorptie en biologische regeneratie van medicijnresten met fysisch-chemische verwijdering van fosfor. Daarom is het een geschikte oplossing om te voldoen aan de criteria voor nutriënten en medicijnresten zoals aangegeven in de EU Kaderrichtlijn Water.

Hans Wouters legde de doelstellingen van het onderzoek uit en belichtte de procesopzet. Voor degenen die niet aanwezig konden zijn en voor degenen die meer willen weten, staat de video van Hans' bijdrage aan het STOWA webinar nu online: IPMV-webinarreeks, deel 5: Bio-GAK en resultaten onderzoek PFAS-verwijdering en antibioticaresistentie | STOWA

Voor degenen die een samenvatting van de resultaten tot nu toe willen lezen, hebben we nu een two-pager gepubliceerd in de voorjaarseditie van het Institute of Water Journal. Gebruik deze link.