Brightwork en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

Brightwork en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

PERSBERICHT

Sneek/Noordwijk, 15 maart 2019

Brightwork en Nordic Water bundelen kennis en innovatie

Bij elkaar opgeteld hebben zij jarenlange ervaring op het gebied van scheidingstechnologie in het algemeen en met continu zandfiltratie in het bijzonder. Daarom hebben Brightwork en Nordic Water besloten om begin 2019 een samenwerking aan te gaan. Hierdoor krijgen beide partijen toegang tot elkaars producten. Het doel is om klanten op een snellere en betere manier complete oplossingen te bieden. 

Nu al merken beide partners dat deze samenwerking tot veel synergie leidt. Deze synergie in projecten, onderzoek en productontwikkeling is van groot voordeel voor de gezamenlijke klantenkring. Een voorbeeld is het verwijderen van medicijnresten uit water. Een actueel probleem, waarvoor de wereld oplossingen vraagt. Voor onderzoeksprojecten op dit gebied kan optimaal gebruik worden gemaakt van de aanwezige kennis en ervaring die Brightwork en Nordic Water hebben met 'downstream continu filtratie installaties'. Een van de onderzoeksprojecten start binnenkort op de demo-site van de WaterCampus in de RWZI Leeuwarden.

Hans Wouters van Brightwork en Ronald Piepers van Nordic Water Benelux zijn blij met de samenwerking. "Onze gecombineerde kennis is enorm, dus dit is goed nieuws voor onze klanten", aldus Hans. Ronald vult aan: "Voor BW Products betekent het ook dat ze een zeer volwassen partner krijgen, met veel kennis, een enorm netwerk in Europa en buitengewoon goed in sales en service. Ook kunnen beide partijen elkaar nu bijstaan in het bedenken en ontwikkelen van nieuwe oplossingen."

Sinds 2017 heeft Brightwork de Sand-Cycle technologie op de markt gebracht (www.sand-cycle.com). Sand-Cycle is ontwikkeld om continue zandfilters optimaal te monitoren en het zuiveringsproces te optimaliseren. De technologie komt nu beschikbaar voor Nordic Water en kan worden geïmplementeerd in huidige en nieuwe installaties.

Tijdens de recente AquaNL 2019-beurs bevestigden beide partijen hun samenwerking tijdens een gezamenlijk persmoment en een stevige handdruk (zie dit nieuwsartikel van de Water Alliance)

Meer informatie is verkrijgbaar bij:

Hans Wouters
Brightwork BV
+31 515 79 65 50 / + 31 650 74 85 73
h.wouters@brightwork.nl
https://www.bwproducts.nl/

Ronald Piepers
Nordic Water Benelux BV
+ 31 71 763 06 21 / +31 6 230 550 96
ronald.piepers@nordicwater.com
www.nordicwater.com

Als u geïnteresseerd bent in dit onderwerp en er meer over wilt weten, neem dan contact met ons op