Een serie blogposts over continue dieptebedfiltratie18 maanden, 40 onderwerpen
Onze missie is onze klanten te helpen bij het oplossen van diverse problemen, die verband houden met water- en afvalwaterbehandeling. Een van de dingen die wij in de afgelopen decennia hebben ervaren is dat know-how van cruciaal belang is om installaties te laten werken en optimale resultaten te behalen. Wij hebben besloten om onze know-how te delen om u te helpen.
Wij gaan ons concentreren op één technologie: continu diep bed
Deze technologie - met ononderbroken filtratie en gelijktijdige reiniging van de filtermedia - wordt op grote schaal toegepast door onze klanten. Toevallig hebben wij er een ruime ervaring mee, na meer dan 30 jaar aan dit onderwerp te hebben gewerkt. Wij hebben diensten verleend, renovaties uitgevoerd, onderzoek gedaan en problemen opgelost. Wij hebben al onze ervaring verzameld om u van nuttige informatie te voorzien. Deze informatie zal met u worden gedeeld in een reeks blogs.
Wij hebben een lijst van onderwerpen samengesteld, die allemaal relevant zijn om een diepgaand inzicht in de technologie te krijgen, zodat u deze kennis in de dagelijkse praktijk kunt toepassen. Praktische know-how, die het mogelijk maakt betere beslissingen te nemen. De lijst van onderwerpen varieert van de keuze van media, de relatie tussen zand-omzet en filterprestaties, inzicht in de principes en beperkingen van het wassen van media, tot de grondbeginselen van het combineren van biologische omzettingsprocessen binnen het filter. Alle onderwerpen worden in detail uitgelegd, er worden voorbeelden gegeven en er worden hulpmiddelen aangereikt voor praktische toepassingen. We willen dat u een expert wordt!
Wat is het schema?
Elk onderwerp dat we gaan behandelen wordt één keer per twee weken gratis aan u beschikbaar gesteld. U ontvangt een email, met een link naar de laatste blog post. We hebben al meer dan 40 onderwerpen verzameld, die in een periode van 18 maanden naar u toe zullen komen.
Vier keer per jaar zullen wij een webinar organiseren, dat ons de gelegenheid biedt om sommige onderwerpen nog meer in detail te belichten. U kunt zich hiervoor kosteloos aanmelden. Als u een vraag heeft naar aanleiding van een van onze blogs kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Ook als u onderwerpen heeft die u relevant vindt voor onze blogserie, pakken we die graag op. Laat het ons gewoon weten.
Ons eerste onderwerp
Na deze inleidende blog, gaat ons eerste onderwerp over de filtermedia: we zullen ons richten op de eigenschappen van het meest gebruikte medium: filterzand. Hoe wordt het gespecificeerd? Welke grootte moet worden gekozen en waarom?
Abonnees
Wij hebben deze mailinglijst zorgvuldig geselecteerd op basis van uw profiel en/of uw filterinstallatieactiviteiten. Denkt u dat deze informatie nuttig kan zijn voor een van uw collega's? Geef ons uw contactgegevens (naam, e-mailadres) en wij voegen uw collega toe aan de mailinglijst.
Als u vragen heeft, laat het ons dan weten door op deze e-mail te antwoorden.
Continu filtratieproces in een notendop
Het te behandelen water stroomt in opwaartse richting door het filterbed. Tijdens het opwaartse filtratieproces worden onzuiverheden vastgehouden in de poriën van het filterbed. Het filtraat - vrij van vaste deeltjes - wordt in het bovenste gedeelte van het filter afgevoerd via een vaste overloopstuw.
Tegelijkertijd beweegt het filterbed voortdurend naar beneden terwijl het in de luchtlift wordt gezogen aan de middenbodem van het filter. De aanzuiging van korrelvormige media en achtergebleven vaste stoffen in de airlift wordt tot stand gebracht door een kleine hoeveelheid perslucht. De massa wordt naar de bovenkant van het filter in de wasser geduwd.
In de wasser keren de korrelvormige media terug naar de top van het filterbed, terwijl de afgespoelde vaste stoffen worden afgevoerd met de continue waswaterstroom.
Dank u voor het lezen van deze blog. U vindt hier meer informatie over Continue zandfiltratie hier. Mocht u vragen hebben of contact willen opnemen, aarzel dan niet om uw contactgegevens achter te laten en we komen zo bij u terug.