Newspage

Bij de Puurwaterfabriek in Emmen is onlangs een nieuwe pilot opgestart. Dit pilot-onderzoek, Bio-GAK genaamd, heeft als doel een betaalbare en duurzame oplossing te vinden voor het verwijderen van microverontreinigingen uit gezuiverd afvalwater, vóórdat het water geloosd wordt op het oppervlaktewater. Bij deze methode worden zowel medicijnresten als fosfaat verwijderd.Bio-GAK pilotDe zuiveringstechniek die wordt toegepast bij Bio-GAK maakt, net als de BODAC-techniek die ook in de Puurwaterfabriek wordt toegepast, gebruik van actieve koolkorrels die belucht worden. Bacteriën zorgen in dit systeem, zo is eerder ontdekt, voor de afbraak van medicijnresten. Daarmee voorkom je dat de medicijnresten in het oppervlaktewater terecht
IFAT 2022
Brightwork presenteert haar Sand-Cycle technologie op IFAT 2022! IFAT München 's werelds toonaangevende vakbeurs voor water, riolering, afval en grondstoffen management is gepland van 30 mei tot 3 juni 2022. Brightwork zal haar Sand-Cycle technologie presenteren op basis van full-scale referenties in samenwerking met Nordic Water in Hal A2, Stand 115/214. Presentaties zijn gepland op dinsdag 31 mei om 12:00 (CEST) en woensdag 1 juni om 16:00 (CEST). U bent van harte welkom om te horen over de nieuwste ontwikkelingen. Verzeker uw ticket via deze link.
EWWM 2022
Presenteren op Europese Conferentie Afvalwaterbeheer 2022. De EWWM (European Wastewater Management) conferentie van dit jaar staat gepland voor 12 en 13 juli in het Hilton Birmingham Metropole, UK. Wij zijn verheugd live een gezamenlijke paper te presenteren samen met Van Remmen UV Technology en Waterschap Brabantse Delta. Het gaat over de sterke eigenschappen van het combineren van tertiaire zandfiltratie en UV-technologie, gebaseerd op resultaten verkregen op de afvalwaterzuiveringsinstallaties van Kaatsheuvel (Nederland) en Växjo (Zweden). Wij zijn verheugd een artikel te kunnen presenteren over de mogelijkheden van tertiaire zandfiltratie en UV-straling om te voldoen aan de eisen van het afvalwater van morgen.
𝐖𝐞'𝐥𝐥 𝐦𝐞𝐭 𝐚𝐠𝐚𝐢𝐧 𝐨𝐩 𝐀𝐪𝐮𝐚 𝐍𝐞𝐝𝐞𝐫𝐥𝐚𝐧𝐝 𝟐𝟎𝟐𝟐 Ook dit jaar zijn wij weer van de partij op de Aqua Nederland Vakbeurs in Gorinchem. We kijken er naar uit om iedereen weer te ontmoeten op onze stand A121. We hebben veel nieuws te vertellen. We vertellen hier over onze laatste ontwikkelingen op het gebied van onder andere medicijnrestenverwijdering, continue filtratie, doekfiltratie en diverse technologische toepassingen in water- en afvalwaterbehandeling. Nog geen toegangskaart? Registreer u dan nu gratis REGISTER HIER Aqua nederland(1)
Helderwerk Loods Leeuwarden
Brightwork's oplossing voor verwijdering microverontreinigingen klaar voor pilot Onze oplossing voor verwijdering van microverontreinigingen uit afvalwater is onlangs getoetst aan de criteria van het Innovatieprogramma Microverontreinigingen van Stowa en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in Nederland. Met een positief resultaat: we bereiden nu de uitvoering voor van een representatieve pilot, die de komende 2 jaar uitvoerig getest zal worden. De kern van de oplossing is het gebruik van een continu belucht filter met een filtermedium dat bestaat uit korrelige actieve kool. Het doel is adsorptie en biologische afbraak gelijktijdig te laten plaatsvinden. De