Project, Haven van Dublin - Herontwikkeling Alexandra Basin

Portof Dublin - Alexandra
Herontwikkeling van het bekken

2020 -2021

Klant/partner: Conway Engineering, Republiek
Ierland

Trefwoorden: bodemsanering, verontreinigd percolaat, waterbehandeling, EPA, tributyltin, coagulatie, flocculatie, continu zandfilter, actieve kool in korrelvorm

 

Project Overzicht

De belangrijkste uitdaging bij dit project was de ontwikkeling van een waterbehandelingsproces waarmee het baggeren van een sterk verontreinigde plek in het havengebied van Dublin zou kunnen doorgaan en tegelijkertijd zou worden voldaan aan de strenge grenswaarden voor de lozing van afvalwater.

De aanwezigheid van tributyltin (TBT) in de bagger was de belangrijkste zorg voor het Environmental Protection Agency (EPA). TBT is een giftig biocide dat werd gebruikt in aangroeiwerende verf totdat het in 2003 werd verboden.

Oplossing

Vanwege het strakke saneringsschema werd voor onze klant een oplossing ontwikkeld om de percolaatbehandelingsinstallatie doorgang te laten vinden, maar met flexibiliteit om het proces ter plaatse te kunnen wijzigen en uitbreiden.

Het belangrijkste probleem - de betrouwbare en consistente verwijdering van TBT tot een toestemmingsniveau van 14 ng/l - werd aangepakt door de uitvoering van specifieke laboratoriumproeven. Het belangrijkste punt was ervoor te zorgen dat voortdurend een hoog niveau van TBT-verwijdering kon worden bereikt zonder dat de prestaties van de filtratietrappen in de loop der tijd achteruit gingen. Er werden GAC-kolomtesten uitgevoerd en doorbraakcurves samengesteld. Op basis daarvan werd een passend behandelingsschema ontwikkeld. De installatie bestond uit een redundante voorbehandeling met coagulatie, flocculatie en lamellenbezinking, gevolgd door continue filtratie en seriële GAC-filtratie.

De installatie, met een ontwerpcapaciteit van 6,9 liter per seconde, is al meer dan 14 maanden op tijdelijke basis in bedrijf en voldoet consequent aan de toestemmingsniveaus van het EPA.

Voordelen

Sed vitae ut elementum enim enim. Mollis pretium odio habitasse convallis. Dolor mi tortor sed dictumst ornare dignissim lacus. Senectus donec egestas odio rhoncus, et risus ullamcorper arcu porta. Et nullam elit condimentum morbi molestie quam sed ultrices risus. Diam magna id mattis sit enim nibh tellus, fringilla ultricies. Et integer ut nibh morbi potenti. Porttitor massa in suspendisse vel dignissim lorem massa non suspendisse. Sodales in fringilla facilisis consectetur turpis duis massa. Maecenas bibendum tristique vestibulum consectetur. Ornare dictum vitae, vitae non. Tincidunt dictum in pretium ac ut non pretium.

0 %
Iets hier
0 %
Iets hier

Dit is de rubriek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit is de rubriek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit is de rubriek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Testimonials

Wij werken graag samen met onze cliënten om hun doelstellingen te bereiken.
En we stellen hun feedback zeer op prijs!

Conway Engineering werd gevraagd om een pasklare oplossing te ontwerpen, te bouwen en in bedrijf te stellen voor de behandeling van verontreinigd percolatiewater afkomstig van baggerwerkzaamheden bij de ontwikkeling van Alexandra Basin in de haven van Dublin in Ierland. De belangrijkste uitdagingen waren de verontreinigingsgraad, de strenge lozingsnormen, het beschikbare terrein en de beperkte bemonsteringsgegevens die aanvankelijk beschikbaar waren voor het ontwerp.

Deze samenwerking resulteerde in een succesvolle uitvoering van het project en een tevreden klant.

Jennifer MacNamara

Conway Engineering

Contact Brightwork

Wij staan altijd open voor vragen en suggesties. Neem gerust contact met ons op als u een bepaalde vraag, opmerking of verzoek hebt.