Projecten (voor kloon)

Waterzuiveringsinstallatie Llandewi Brefi, UK
Tertiaire verwijdering van vaste stoffen

2019 -2020

Opdrachtgever: DCWW, VERENIGD KONINKRIJK

Trefwoorden: afvalwater, tertiaire behandeling, continue zandfilter, verwijdering van vaste stoffen, Fe, P

Project Overzicht

AWZI Llandewi Brefi (geëxploiteerd door DCWW) in het VK is een kleine onbeheerde locatie met een capaciteit van 8.000 PE. Begin 2020 is een continu tertiair zandfilter geïmplementeerd om in eerste instantie zwevende deeltjes te verwijderen. Indien nodig kan een tertiaire dosering van coagulanten aan de toevoerleiding van het zandfilter worden toegevoegd voor verdere verwijdering van oplosbaar fosfor.

Het systeem werkt in een continue modus, wat betekent dat - ongeacht de feitelijke toevoerstroom naar de zuiveringsinstallatie - het tertiaire filter in bedrijf is door de invoering van een betrouwbare recyclingfunctie. Het continu vrijkomende waswater wordt met behulp van de zwaartekracht naar de kop van de installatie geleid. Dit helpt om de stroomopwaartse werken nat te houden bij lage influentdebieten. Hierdoor kan de installatie 24/7 draaien met een minimum aan toezicht ter plaatse. 

Afvalwaterproject

Oplossing

Door het tertiaire filter met behulp van Sand-Cycle op afstand te bewaken, kan de continue ononderbroken goede werking eenvoudig worden gecontroleerd zonder dat een bezoek ter plaatse nodig is. Eventuele afwijkingen worden direct gerapporteerd en indien nodig kunnen gerichte acties worden ondernomen.

Voordelen

Sed vitae ut elementum enim enim. Mollis pretium odio habitasse convallis. Dolor mi tortor sed dictumst ornare dignissim lacus. Senectus donec egestas odio rhoncus, et risus ullamcorper arcu porta. Et nullam elit condimentum morbi molestie quam sed ultrices risus. Diam magna id mattis sit enim nibh tellus, fringilla ultricies. Et integer ut nibh morbi potenti. Porttitor massa in suspendisse vel dignissim lorem massa non suspendisse. Sodales in fringilla facilisis consectetur turpis duis massa. Maecenas bibendum tristique vestibulum consectetur. Ornare dictum vitae, vitae non. Tincidunt dictum in pretium ac ut non pretium.

0 %
Iets hier
0 %
Iets hier

Dit is de rubriek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit is de rubriek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit is de rubriek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Testimonials

Wij werken graag samen met onze cliënten om hun doelstellingen te bereiken.
En we stellen hun feedback zeer op prijs!

Wij exploiteren een grote tertiaire filterinstallatie bestaande uit 24 filtercellen om stikstof en fosfaat te verwijderen vóór de lozing van het effluent. De installatie is sinds 2009 in bedrijf, en in het begin hebben we geprobeerd de filters te controleren met behulp van een ultrasoon meetinstrument voor zandcirculatie. Dit werkte niet. Nadat Brightwork in 2016 Sand-Cycle implementeerde, bleek dit zeer nuttig te zijn in onze dagelijkse werkzaamheden. We zijn erin geslaagd om de filters op de meest optimale manier te bedienen en we zijn erg blij met het gebruik van zo'n krachtige tool.

Jan Boonstra

Wetterskip Fryslân

Conway Engineering werd gevraagd om een pasklare oplossing te ontwerpen, te bouwen en in bedrijf te stellen voor de behandeling van verontreinigd percolatiewater afkomstig van baggerwerkzaamheden bij de ontwikkeling van Alexandra Basin in de haven van Dublin in Ierland. De belangrijkste uitdagingen waren de verontreinigingsgraad, de strenge lozingsnormen, het beschikbare terrein en de beperkte bemonsteringsgegevens die aanvankelijk beschikbaar waren voor het ontwerp.

Deze samenwerking resulteerde in een succesvolle uitvoering van het project en een tevreden klant.

Jennifer MacNamara

Conway Engineering

Contact Brightwork

Wij staan altijd open voor vragen en suggesties. Neem gerust contact met ons op als u een bepaalde vraag, opmerking of verzoek hebt.